lauantai 12. huhtikuuta 2014

Lapsimessuilla

Jos jäi viime viikonloppuna Kevätmessut väliin paristakin syystä, niin nyt messuiltiin oikein koko perheen voimin. Helsingin Messukeskuksessa on tänä viikonloppuna vuorossa Lapsimessut, joiden yhteydessä on myös Kädentaito, OutletExpo, PetExpo, ModelExpo ja Lähiruoka & luomu. Me koluttiin nuo Lapsimessut ja pienoismallipuoli sekä pikaisesti kävästiin lemmikkipuolella. Tyyne puhui koko ajan kevätmessuista, joten nämä oli sitten kai meille sellaiset.

Olin ensimmäistä kertaa lapsimessuilla, joten mitään odotuksia ei ollut. Mentiin messuille heti aukeamisaikaan eli yhdeksältä, joten saatiin ekat pari tuntia kuljeskella melkoisen väljästi ja mennä erilaisiin paikkoihin jonottamatta. Myöhemminkin jätettiin kaikki pisimmät jonot väliin, mutta käytännössä se tarkoitti lähinnä trampoliinia, karusellia ja hattarapistettä. Messuilla oli vaatemyyntiä, lelumyyntiä, esitteillä vierailupaikkoja lapsiperheille, poliisin piste, pelastuslaitoksen piste, maistiaisia, karkkia jaossa ja ilmapalloja joka kulmassa ja vaikka mitä muuta. Messuilla oli paljon nähtävää ja pidin kyllä niistä enimmäkseen. Ehkä kaipasin enemmän pisteitä, joissa olisi ollut esitteillä lapsille sopivia retki- ja lomakohteita. Myös kunnollisten ulkovaatteiden valikoima olisi kiinnostanut. Ja kieltämättä vähän ärsyynnyin vaatepuolella tönivistä, kiilaavista ja muutenkin tosi törpösti käyttäytyvistä äideistä. Ihan kuin siellä olisi ollut myynnissä maailman viimeiset lastenvaatteet. Vaikka messutarjonnan perusteella ainakaan trikoopipot eivät tästä maailmasta ihan vähään aikaan lopu.

Eniten taidettiin meidän perheessä tykätä pienoismallipuolesta. Lentokoneet, laivat, rc-autot ja junat kiinnostivat ja järkyttävän iso Legoista rakennettu kaupunki oli upea. Lapset tykkäsivät tietty rakennella Legoja ja katsella noita pienoismalleja, käydä erilaisissa pisteissä, joissa pääsi liikkumaan, hyppimään ja kiipeilemään sekä syödä maistiaisia. Kyllä voisin lähteä lapsimessuille toisenkin kerran kun nyt tiedän mitä siellä on. Ja ensi kerralla ostetaan ne hattarat heti ekana, kun messuhalliin sisälle päästään.

Ostoksia tehtiin jonkin verran. Lapsille (ja mulle) muutamat vaatteet merkkiä VersoPunainen NorsuBlaa! ja Sampsukka. Lapsille lentsikat ja Punaisen Norsun hauki. Kankaita ostin myös varastoon. Jos vaikka joku päivä ehtisi jotain niistä tehdä. Ai niin ja ensi viikolla meille muuttaville kissanpennuille ostettiin höyhentikut.8 kommenttia:

 1. Ne Lego-rakennelmat on aivan mahtavia, ehkä parasta joka vuosi! Tänä vuonna ei käyty näillä messuilla, monta vuotta onkin käyty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legot oli sitä parasta antia ja niistä meillä puhuttiin viimeksi tänä aamuna. Lähinnä Toivo kyselee, että näitkö äiti sitä ja näitkö äiti tota. Jos pelkästään rakennelmaa olisi katsellut, olisi varmaan nähnytkin kaikki sitä ja tota :)

   Poista
 2. Höyhentikut???
  Kankaita on ja jos ei muuten työt lopu, niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyhentikut on pitkät muoviset tikut, joiden päässä kulkuset ja höyheniä kissan leikittämiseen. Toinen tikku näyttää jo lievästi kaljulta Eskon jäljiltä. Almakin saatiin innostumaan niistä, mutta sitä ei kiinnosta ne höyhenet vaan se tikku.

   Poista
 3. Kivat kankaat! Ihanaa, saatte vauvat kotiin, sitten riittääkin vauhtia ja vaarallisia tilanteita :)
  Meillä Iines on tiineenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ihanaa. Enää kolme yötä. Voi Iines! Ihanaa!

   Poista
 4. Mäkään en ole koskaan käynyt lapsimessuilla. Jos en ensi vuonna lähde, niin sitten en enää ehkä edes kehtaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisihan noilla messuilla voinut käydä jo raskausaikana, mutta ei vaan ole tullut käytyä. Naapurit on käyneet joka vuosi ja tulleet sieltä pois aina kamalan ryytyneen näköisinä :D Ehkä vielä pari vuotta kehtaa käydä, lapset kyllä tykkäsi kovasti.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)