maanantai 7. huhtikuuta 2014

Taidenäyttelyssä

Viikonloppuna oli Toivon kuvataidekoulun taidenäyttely, jossa piipahdettiin ihastelemassa taideteoksia. Toivo on kovasti tykännyt koulusta ja lähtee sinne aina innokkaasti. Jatkosta koulussa piti ilmoittaa jo nyt ja päätettiin yhdessä, että ensi vuosi jätetään väliin. Toivo haluaa kovasti päästä pelaamaan sählyä ja minä haluan kovasti laittaa pojan uimakouluun, joten siitä tulee jo kaksi harrastusta. En tiedä olisiko kolmas harrastusilta liikaa pojalle, mutta vanhempien kuljetusvastaavalle se ainakin olisi. Etenkin kun on vielä tuo Tyyne oman harrastusiltansa kanssa. Eli ensi vuosi jää  taidekoulussa väliin ja sitten taas katsotaan mitä kukin haluaa harrastaa.

Taidenäyttely oli kuitenkin kiva ja kaikki esillä olevat teokset hienoja. Oli maalauksia, savitöitä, piirrustuksia, kolmiulotteista ja ties mitä. Koska mies kuljetteli Toivoa kouluun koko talven, näin monen taideteoksen nyt vasta ekaa kertaa, mikä oli kiva. Eniten tykkäsin taiteilijan omakuvasta. Etenkin kuvaan tehty takatukka on liikkis.

Taiteilija itse on näyttelyssä hiukan kuraisissa ja epämääräisissä pihavaatteissa, koska oltiin menossa hakemaan pajunkissoja ja keräämään roskienkierrätyspisteen ympäriltä aarteita. Niitäkin löytyi: puolikas henkari, pullonkorkkeja, tölkkien korkkeja, työtuolin pyörä ja irtopohjavuoan pohja ainakin. Ne pääsivät lasten aarrearkkuun. Ja minä saan omien aarteiden joukkoon näitä teoksia.8 kommenttia:

 1. Meille ei ole tullut mitään kyselyä jatkosta! Täytyykin ottaa open kanssa puheeksi kun meilläkin tulee välivuosi. Yleisurheilu on vienyt mennessään ja kuulemme toinen liikuntaharrastus pitäisi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli sähköpostiin ja siinä oli, että pitää perua ennen 6.4. Mutta varmaan se onnistuu myöhemminkin kun kerta mitään viestiä ei ole tullut.

   Mä olisin kyllä tykännyt, että Toivo jatkaa, mutta kyllä tosi hyvin ymmärrän tuollaisen reippaan pojan tykkäävän noista liikunnallisista jutuista ja se on hyvä, että kokeilee kaikenlaista. Tyyne on jo nyt kovasti menossa kuvikseen (miksiköhän), saa nähdä onko vielä innostunut kun on sopivan ikäinen.

   Poista
 2. Ihania taideteoksia.
  Minusta on upeaa, että olette vanhemmat, jotka ymmärtävät, ettei lapsi tarvitse harrastusta joka päivälle. Toivolla tulee muutenkin olemaan jännä vuosi, kun koulukin alkaa. Pitää olla aikaa myös kotona oleilulle ja tavalliselle leikille. Hienoa!
  Täällä meilläpäin muuten käydään uimakoulu eskarikeväänä tai eka luokalla. Joko säästöt ovat vieneet nämäkin pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan harrastusta joka päivälle. Pitää olla sitä leikkiaikaa ja kavereille aikaa. Ja myös vanhemmille muuta aikaa kuin kuljettajanaoloaikaa.

   Naapurikaupungin uimaseuran sivuilta löytyi noille pienille erilaisia kouluja ja sellaista ajattelin kokeilla. Jollei sitten oman kunnan puolelta löydy mitään, vielä en ole tutkinut. Toivo hiukan pelkää vettä ja ajattelin, että se on parempi viedä jonnekin oikeaan opetukseen kun yrittää itse ja hermostua asian kanssa.

   Poista
 3. Hienoa taidetta, etenkin kuva, jossa poika seisoo vieressä.
  Teillä on kevättouhut jo pitkällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meillä oli eilen vastaava näyttely kotona, kun poika toi kuvistyönsä kotiin. Niitä ei kuulemma saa laittaa vielä minnekään ennen kuin niillä on leikitty tarpeeksi :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se on se opiston jokakeväinen kevätnäyttely, jonka yhteydessä noi oli. Eipä tullut juuri sitä mainostettua. Näyttely siirtyi Toivon osalta meille kotiin seinille :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)