torstai 20. elokuuta 2015

Kirppulöytöjä

Olen taas tehnyt kivoja ja hyviä löytöjä kirpputoreilta. Omalle kylälle avattiin uusi kirppis ja siellä kävin pari päivää sitten. Sen lisäksi olen vähän liian ahkeraan vieraillut useilla nettikirppareilla. Oman kylän kirpputorilta varasin myös pöydän pariksi viikoksi, joten jotain on meiltä myös lähdössä pois kaiken tämän juuri kotiutetun tieltä.

Tatti-kulhoa olen etsinyt jo pitkään. Onhan niitä myytävänä, mutta hinnat pyörivät yleensä sadan euron paremmalla puolella. Ihan kahden euron löytöä en tehnyt, vaikka useat kehuvat sen juuri tuollaisella summalla saaneensa, mutta en sentään satasia maksanut. Kulho oli virallisesti miehen nimipäivälahja, mutta minun käytössä se on tällä hetkellä. Olen iloinen. Nyt se on ja etsimisen voi lopettaa.

 


Muita pikkulöytöjä ovat pienet emalikupit, tarjotin, peltipurkit, korvakorut, lapsille Zhu Zhu petsejä, kirjoja ja vähän vaatteita.

 
 
 Kangasosastokin on karttunut parilla verholla ja kangaspaloilla. Myös yksi sopiva täkki löytyi ehdolle koululaisen huoneen päiväpeitoksi. Väri olisi sopiva, mutta vielä en ole kysynyt, miltä kukkakuosi vaikuttaa. Tuntuu siltä, että on suorastaan mahdotonta löytää täkkiä, jossa olisi jotain muita kuvioita kuin kukkia.

Nukkumattiverhot kotiutuivat meille tänään. Kangas on melko paksua ja sitä on reilusti, joten verhoiksi ne eivät tule, vaan ompelen niistä koululaisen säkkituoliin päällisen.
Suurempi kirpputorilöytö ei oikeastaan ole edes kirpputorilöytö. Ihan tuossa kävelymatkan päässä on satavuotias jugendlinna, joka on toiminut lasten keuhkoparantolana, kehitysvammaisten hoitokotina ja vastaanottokeskuksena. Ainakin. Monta vuotta se on ollut tyhjillään ja oikeastaan vähän pelotti kävellä siitä ohi. Nyt rakennusta saneerataan asunnoiksi. Siihen vaihdettiin uudet ikkunat ja rakentaja ilmoitti, että vanhoja ikkunoita saa hakea pois. Tieto levisi facebookissa eri foorumeille hetkessä.

Ikkunoidenhakuaika oli rajattu 10. - 21.8. välille klo 8 - 19. Minä kurvasin auton rakennuksen pihalle heti ekana päivänä jo varttia vaille kahdeksan. Siellä oli monta autoa paikalla ja joku tiesi kertoa, että jo edellisenä iltana oli ikkunoiden hakijoita ollut ruuhkaksi asti. Sain kuitenkin hyvän autoon mahtuvan lastin ehjiä laseja  ja kun lähdin paikalta pois noin kymmenen yli kahdeksan, oli ikkunoita jäljellä enää muutama kappale. Nopeasti menivät.

Nyt on kasvihuoneenrakennusprojekti edennyt taas pienellä harppauksella. Laseja puuttuu vielä, mutta rakentamisen onkin tarkoitus alkaa aikaisintaan kesällä 2017. Jos vielä silloinkaan.

6 kommenttia:

 1. Monta kivaa löytöä! Mummolla oli tattikulho kun olin lapsi, joka kerta kun näen kulhon tulee lapsuus mieleen. Oikein hyviltä näyttää nuokin ikkunat, ja on sentään samankokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Nyt ne vaan odottavat syksyä, että joku ehtii laittaa ne jonnekin järkevästi. Ja tehdä kankaille muutakin kuin pestä ne.

   Olisi kyllä hyvä jos kaikki ikkunat on samankokoisia, mutta meidän kasvihuoneesta taitaa tulla melkoinen sillisalaatti. Ei se kyllä taida haitata kuin rakentajaa. Noilla saa kyllä yhden seinän tehtyä.

   Poista
 2. Heh, tekö niitä ikkunoita saitte, kun niin siitäkin joku mielensä pahoitti :D :D. Ei riittänyt kaikille ei. Voi apua sanon mä. Kiva nähdä mitä saatte niistä aikaan.

  Ihania kankaita!

  Missä se kirppis on? Voisi mökkimatkalla poiketa ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ja Tyyne rohmuttiin kaikki :D Joo, siitä moni taisi vetää herneet nenään kun ne meni niin nopsaan, mutta totta kai ne vietiin heti kun kerran ilmaiseksi sai. Me katseltiin sitä ikkunamäärää siinä jo keväällä ja suunniteltiin, että mennään kysymään, saisiko niitä ostaa, mutta sitten se unohtui. Jos sen olis silloin tehnyt, niin nyt olisi kaikki kasvihuoneen ikkunat kasassa. Mutta toisaalta nyt kannattaa pitää se ikkunavarasto jossain muualla kuin kotipihalla niin kauan kuin edes on arvaus tarkemmasta kasvihuoneenrakennusvuodesta.

   Kirppis on vanhalla autokoritehtaalla, laitan sulle viestiä siitä :)

   Poista
 3. Ja kun mies ei antanut lähteä edes katsomaan... no ei se mitään, en varmaan olsii enää saanutkaan... kiva, kun sait nuo ikkunat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuhkaa ikkunanhakupaikalla tosiaan oli. Kasilta alkaneeseen tapahtumaan jos tuli kymmenen yli kahdeksan, jäi ilman laseja tai korkeintaan mukaansa sai risoja. Niillä oli hyvä menekki. Asko kun MYI omia vanhoja ikkunoitaan, ne loppuivat kolmessa tunnissa. Joten ei ihme, että ilmaiset loppuivat vielä nopsemmin.

   Nyt on jo hyvä kasvihuoneen pesämuna odottamassa. Vielä toinen mokoma laseja jostain ja seinien lasit on hankittu. Sitten vielä tiilet ja katto ja ovi ja mitähän vielä :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)