torstai 13. elokuuta 2015

Loma loppui, arki alkoi

Tänään alkoi koulu ja arki koitti aamuherätyksineen. Oli hämmentävää kun yhdeksältä aamulla oltiin jo kaikki pukeissa, aamupalat syötynä ja hampaat pestynä ja koululainen kouluun saatettuna. Ja nyt mietin, että mitäs tässä seuraavaksi tekisi. Kuljeskelen hermostuneena enkä osaa tehdä mitään. Ensi viikolla varmaan jo helpottaa. Tämä eroahdistus.Viimeiset lomapäivät kuluivat vähän samalla tavalla kuin ensimmäiset - vailla mitään suunnitelmia. Ja hyvä niin. Kaikenlaisia lomasuunnitelmia tai lähinnä toiveita tehtiin lasten kanssa etukäteen ja osa niistä toteutui ja osa ei. Toteutumattomista suurin osa on niitä, joihin ei itse pysty vaikuttamaan, vaan ollaan riippuvaisia toisten ihmisten aikatauluista. Osa jäi sitten toteuttamatta minun laiskuudesta johtuen. Tosin niistäkin vielä pari on tarkoitus loppukesän aikana suorittaa, vaikkei kesäloma enää jatkukaan.

Viimeisellä viikolla on kaiken maailman lapsia lappanut ovesta sisälle ja ulos aivan samaan tasaiseen tahtiin kuin loman alussa ja oikeastaan koko loman aikana. Viimeisellä viikolla ollaan käyty uimassa. Ollaan käyty jäätelölaivalla jäätelöllä. Ollaan käyty muuallakin jäätelöllä. Ollaan myös tehty metsäretki ja pikkiriikkinen kaupunkiretki.

Viimeisenä lomapäivänä käveltiin lähileipomolle lounaalle. Syötiin lounaaksi berliininmunkit ja mehut ja jälkiruoaksi jäätelöt. Päivälliseksi tein koululaisen lempiruokaa eli kantarellikastiketta. Päivän muu ohjelma oli käymistä ystävillä ja ystävien käymistä meillä ja illalla vielä käytiin uimassa. Tämä oli paras lomapäivä, totesi tokaluokkalainen illalla. Ja tähän ei tarvittu minkäänlaista puuhamaata, vaan ystäviä, äitiä ja epäterveellinen lounas.


Viimeiselle lomaviikolle osui myös serkun häät. Kaikesta matkasäätämisestä huolimatta ehdittiin kirkkoon ja melkein ajoissakin. Osattiin juhlapaikalle, vaikka ajettiin rohkeasti jotain tuntematonta pikkutietä, jolle meitä ei neuvottu. Kukaan ei kaatanut ruokaa tai juomaa vaatteilleen ja sekin menomatkalla puserolle roiskunut mehu saatiin pelkällä vedellä puhdistettua tahrattomaksi. Kukaan ei huomauttanut juhlakenkinä toimineista varvastossuista. Juhlissa tarjottu kanttarellikeitto oli juuri niin herkullista kuin etukäteen sitä kotona hehkutettiin. Ehdittiin morsiamen ja sulhasen kuvaussessioonkin juuri ja juuri kesken mielenkiintoisen ristihämähäkin ruokkimisen.

 
 
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Ihan järkyttävää, tästä ne kelloaamut taas alkaa. Vaikka ei se rytmin tulo ole ollenkaan hassumpaa, ehtii tehdä päivän aikana paljon enemmän kun herää ajoissa. Tai sitten ei, vähän huhhailuksi meni tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli vähän karu ja aikainen herätys tänään. Mutta mulla ihan sama juttu, tykkään rytmistä ja siitä, että ehtii tehdä enemmän. Paitsi tänään. Kouluunsaattamisreissun jälkeen vietin tovin facebookissa katsellen koululaisten ja eskarilaisten kuvia ja itkin jo sitä, että Tyynekin aloittaa ens syksynä eskarin. Nyt on itsesäälit hoidettu pois ja huomenna voin olla vähän tehokkaampi :D

   Poista
 2. Iso koululainen, jo tokalle mennyt ja toinen kerholainen: kyllä aika kuluu nopeasti. Vuodetkin.
  Ja koko kesäloma kului liian nopeasti. Nyt vasta alan heräillä tähän tuotantokesään: puutarhasta pitäisi marjat poimia ja alkaa mehustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja ne on. Onneksi on kesää vielä jäljellä :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)