tiistai 29. joulukuuta 2015

Itse tehtyjä joululahjoja

Itse sain tänäkin vuonna paljon lahjoja. Tämä joulu meni kovin pitkälti kynttilälinjalla, mikä ei haittaa, sillä ne ovat mieluisia ja niille on aina käyttöä. Paketeista löytyi myös kotimaista käsityötä olevat korvakorut ja lahjakortti jalkahoitoon sekä jokunen muu asia. Jos joku voisi olla toisin, niin enemmän saisi tulla käsityölahjoja. Tänä vuonna yksi ystävä muisti itse tehdyllä. Ja veljeltä sain neulekirjan.

Itse annoin lahjoina taas kaupasta ostettua, kierrätyksestä hankittua ja muutama itse tehty juttu päätyi joulupukin lahjasäkkiin. Harmittaa tämä itse tehtyjen vähäisyys myös annetuissa lahjoissa, mutta tänä vuonna oli nyt näin. Ja tämä taisi olla jopa enemmän kuin viime vuonna, joten pitää olla tyytyväinen.

Joulukalenteriaskarteluista meni eteenpäin ainakin mittatähti, joulutähtiä, lusikkakeiju ja kynttilöitä. Noiden lisäksi ompelin pari pipoa. Päällimmäinen kangas on Verson puodista, vuori taitaa olla Kärkkäisen trikoota.Lasten serkku toivoi jo vuosi sitten itselleen säkkituolia turkoosilla päällyksellä. Kierrätyksestä löytyi sopiva säkkituoli, johon löytyi turkoosi japanilaispuuvilla Eurokankaasta. Pesin ja silitin kankaan ja onneksi tarkastin kaavat ennen kuin aloin leikkelemään. Eipäs säkkituoli ollutkaan samaa mallia kuin aikaisemmat ja tätä varten pitikin piirtää uudet kaavat. Sopiva päällinen kuitenkin tuoliin tuli ja juuri ja juuri jouluksi. Tässä, kuten monessa muussakin asiassa, olen viime tipan tyyppi. Säkkituoli löytyi jo kesäkuussa, kangaskin hyvissä ajoissa syksyllä, mutta ompelu - se jäi sinne viime hetkeen.

 


Neuloen valmistui lahjaksi parit sukat. Tavallisia sukkia tavallisista langoista ilman mitään kummempia ohjeita. Niin tavallista tylsää neulottavaa että. Kun näiden välissäkin neuloin tavalliset sukat ja näiden jälkeen on tulossa tavalliset sukat, niin sitten tulee kyllä tavallisten sukkien neulomistauko ainakin vuodeksi.

Raitasukat piti alun perin tulla itselle, mutta kääräisinkin ne pakettiin. Mies oli ainoa, joka oli toivonut sukkia lahjaksi ja saamansa piti. Vihreät miessukat valmistuivat juuri sopivasti päivää ennen paketin avaamista.

 
 
 

2 kommenttia:

 1. Paljon ahkeruuksia. Kivoja sukkia. Ja noissa miehen sukissa kivat kärjet.
  Minulla neulomiset eivät aivan valmistuneet jouluksi, jos sitten vanhaksi jouluksi eli loppiaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeneräisiä neuleita löytyy kyllä vino pino. Ja kyllä nekin joksikin jouluksi valmistuvat :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)