perjantai 8. toukokuuta 2015

Mangojuustokakku ja suklaa-kaurapiparit

Aina kun otetaan valokuva, pitää sanoa mangojuustokakku, että tulee hyvä ilme. Nyt tein kakun kahvipöytään ja lapsille epäterveelliseksi välipalaksi. Sen lisäksi leivoin suklaa-kaurapipareita, joita tehtiin jokunen viikko sitten perhekerhossa ja kotonakin viimeksi vapuksi. Muuttelin kerhosta saatua ohjetta sen mukaan, mitä omista kaapeista löytyi.

Eilen oli herkkupäivä, vähän jäi jotain tähteelle tällekin päivälle. Tervetuloa kahville :)

Suklaa-kaurapiparit
  • 125 g margariinia tai voita
  • 1 1/4 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 1/4 vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita 
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl soodaa
  • 175 g suklaata 
Rouhi suklaa. Vatkaa margariini ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja suklaa keskenään ja lisää seos taikinaan. Nostele taikinasta nokareita pellille. Jätä tilaa väliin, piparit leviävät paistettaessa. Paista 160 asteessa kiertoilmauunissa noin 9 minuuttia.


2 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa :)