sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Türi Lillelaat

Se oli Türin kukkamarkkinaviikonloppu jälleen. Jo neljäs kerta, kun pääsen kirjoittamaan tuon saman otsikon. Ja tälläkin kertaa saan kertoa samat asiat kuin aikaisemmin. Sää oli mitä mainioin, aurinko paistoi, mutta ei liian kuumasti. Lapasia ei tarvinnut pitää käsissä tällä kertaa ja nenä ei palanut. Ihmisiä oli hurjasti liikkeellä, paikalla oli paljon suomalaisia ja laiva taisi olla täyteen buukattu. Olisiko suomalaisia ollut jopa enemmän kuin aikaisemmin. Toki eroakin edellisiin matkoihin löytyy. Tällä kertaa en bussimatkaillut, vaan käytiin kukkamarkkinoilla yhdessä ystävän kanssa hänen autollaan. Kaksi puutarhahörhöä yhdessä - oli ihan paras matka.

Eroa aikaisempiin matkoihin oli myös se, että ostin kamalan vähän kasveja. Ihan järkytyin kun kävin äsken inventoimassa puskat. Vain yksi laatikollinen täyttyi. Ensi vuonna on ryhdistäydyttävä tämän asian kanssa. Jos ensi vuonna aion tehdä kukkapenkin, johon hankin kaikenlaisia erivärisiä syysleimuja (koska kaikki kuolivat viime talvena), olisi siinä jo pitkä ostoslista valmiina seuraavalle kerralle.

Erityisen iloinen olen siitä, että löysin viime talvena kuolleiden tärkeiden kasvien tilalle uudet: huisku-unikko, lumikki ja tummakurjenpolvi. Näiden lisäksi ostoskoria täyttivät kurjenpolvi 'Rosemore', japaninesikko, vaarinlaukka, hepatica 'Rubra plena', jalkalehti, tummalehtinen pensaskärhö ja pari erilaista jaloangervoa, 'Rhythm and blues' ja 'Look at me'. Ostin kokeiluun myös viiniköynnöksen 'Somerset seedles', joka on ollut ostoslistalla jo vuoden. Türissa se maksoi puolet vähemmän kuin Suomessa, joten ei kirpaise niin paljon, jos en saa sitä menestymään. Yhdeltä mummolta ostin sipuleilta nimeltään lumekelluke. Google antoi lumikellon kuvan, mutta noiden ostettujen sipulit ja varret olivat kyllä mielestäni paljon suuremmat kuin lumikellon. Saa nähdä, minkälaisia kukkia niistä ensi kesänä nousee.

Viron tuliaisina kotiin tuli tietenkin myös pari laatikollista olutta, useita suklaalevyjä, kakku, pyykkipoikia ja tiskiainetta. Laivalta löytyi emalinen muumimuki, jonka olenkin toivonut päätyvän omalle emalimukihyllylle.

Oli tosi mukava matka. Aamulla lähdettiin puoli kuuden aikoihin ja kotiinpaluu oli puolen yön jälkeen. Hiukan on ryytynyt olo, mutta taidan lähteä ulos aurinkoon istuttamaan ostoksia. Siinä kyllä piristyy.


 


2 kommenttia:

  1. Kiitos matkaseurasta! Saman huomasin, kamalan vähän taimia paljastui paketeistaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos samoin. Puhuttiin liikaa, ostettiin liian vähän.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)