sunnuntai 10. joulukuuta 2017

10. luukku - Paperitähti

Paperitähti
Tämäkin askartelulaji kuuluu yhteen suosikeistakin eli origami. En ole todellakaan mikään taituri ja tämä laji ei ehkä minulle, 'tehdään vähän sinnepäin' -tyypille, mutta tykkään silti.

16-sakaraiseen paperitähteen löytyy ohjeita netistä hyvin, mutta laitan tähänkin taitteluohjeen. Jos innostut tekemään, etkä ymmärrä tätä vajaata ohjetta, niin kysy rohkeasti. Neuvon mielelläni.

Tämä minun tähti on halkaisijaltaan noin 24 cm ja ohjeen mukaisilla paperinpaloilla saa juuri saman kokoisen.

Ensin leikataan koristepaperista 16 kappaletta 12 x 12 cm kokoisia paloja.Taittele paperi puolesta välistä kumpaankin suuntaan. Avaa taitokset.Seuraavaksi taita kulmat keskustaan.Seuraavaa taitosta en osaa selittää, mutta taita kaksi sivua niin, että taittelu näyttää leijalta.
Käännä työ ja taita seuraavaksi lyhyempi kolmio alas.Taita kolmio pituussuunnassa.Valmistuneet kolmiot asetellaan peräkkäin työntämällä kulmat pikkukolmioihin muodostuneisiin 'taskuihin'.Kuvistakin näkee hyvin, että en ole mikään mestaritaittelija, mutta kyllä tästä ihan sievä tuli. Minulla oli käytössä aika paksua paperia ja se on kyllä hankalaa näin pienessä taittelussa. Isommassa koossa varmaan toimisi paremmin. Tämän kokoisessa voisi ihan kopiopaperikin olla sopivaa.8 kommenttia:

 1. Onpa soma. :) Mukavaa joulun aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Samoin - mukavaa joulun odotusta ☺

   Poista
 2. Kaunis paperitähti! :) Musta tällaset on tosi ihania, mutta min kärsivällisyys ei oikein riitä näiden tekemiseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 No kyllä mullakin meinasi hermo mennä, kun on niin tarkkuutta vaativaa piperrystä. Mutta kun huomasin, että onnistuu vähän roiskastenkin tehty, niin ei tarvinnut jättää kesken.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ☺ Nuottipaperistakin tulisi kiva ja samoin kirjan sivuista. Lapselle jostain sarjakuvasta. Kauheesti keksin hyviä versioita ja varmaan menee toteutukseenkin.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)