tiistai 19. joulukuuta 2017

19. luukku - Joulukuusi ja käpytonttu

Sunnuntaina tuotiin joulukuusi tupaan. Tänä vuonna turvauduttiin ostokuuseen, kun sellainen oli edullisesti tarjolla. Kympin kuusi maksoi ja aikaa säästyi metsässä etsimiseltä, joten ihan hyvä näin. Eihän tuo siitä kauneimmasta päästä ole, mutta ne metsäkuuset meillä vasta harvoja onkin olleet. Ja tästä yksilöstä neulasia lähtee niin kamalan paljon, ettei ikinä ennen ole lähtenyt. Vaan eipä kuusi meillä yleensä kovin pitkään joulun jälkeen enää majaile, joten ei haittaa. Viime vuonna taidettiin heittää kuusi pois jo tapaninpäivänä. Saa nähdä, onko se tänä vuonna pidempään.

Lapset koristelivat kuusen, minä laitoin vain valot. Ensimmäistäkään korïstetta en ole siirtänyt, vain kissojen napsimia ripustelen takaisin.

Joka joulu on ihan yhtä riemukasta avata joulukuusenkoristelaatikko ja tutkia koristeet. Meillä jokainen koriste on erilainen ja monella niistä on paljon muistoja. Matkoilta tuotuja, lahjaksi saatuja ja itse tehtyjä. 

Joulukuusi on tänä vuonna myös eri paikassa kuin aikaisemmin. Tällä järjestyksellä se on hyvä tuossa. Tykkään.

Yhden uuden joulukoristeen askartelin kuuseen. Käpytonttu, jolla hamahelmistä pää ja raajat. Tuli tosi hauska, ei ihan perinteinen käpytonttu. Toki sellainenkin kuusesta löytyy. Näitä tonttuja lapset tekevät tänä vuonna opettajilleen joulumuistamiseksi. 

Nyt kun kuusi on tuvassa, tuntuu tosiaan ihan joululta.

Mukavaa jouluviikkoa :)


12 kommenttia:

 1. Ihan joulutunnelma huokuu näistä kuvista. :) Mutta minusta tuo käpytonttu on vähän pelottava, apua... Tai kun meni pitkään, ennen kuin hoksasin, että sillä on tonttulakki, eikä vaaleanpunaista peruukkia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta, hamahelmiin jää noita reikiä, mikä tekee kyllä vähän horror-vaikutelman :D Tämä mun tekemä ensimmäinen tonttu on hassu peruukkipää, kun punaiset helmet olivat loppuneet. Noi lasten punalakit on jo ihan tontun näköisiä.

   Poista
 2. Kaunis on kuusi ja edullinen, ei tuohon hintaan kannata lähteä maastoon rämpimään. Kuusesta tulee joulun tunnelma, odotus alkaa tiivistymään. Meillä nuorin on jo ihan hermona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä edullinen. Mutta tämä neulasten määrä. Voi apua. Niitä on ihan kaikkialla, tällaista ei ole ollut ikinä. Ja Alma reppana...turkki on sellainen vanhan kissan takku ja kun vanhus käy useita kertoja päivässä kuusen alla juomassa, tyttö on ihan kuin siili piikkeineen. Niitä ei saa turkista oikein nyppimälläkään pois, kampa pitäisi kaivaa esille. Toisilta kissoilta neulaset karisevat matkalle.

   Meillä on myös tämä joulun odotus tällä viikolla tiivistynyt. Aamun ekat sanat ovat lukema monta yötä enää. Mitään kiukuttelua ei ole ollut - päinvastoin. Mutta jouluaatosta puhutaan ihan koko ajan.

   Poista
 3. Kuusen tuoksu on hyvä - siksi kai pitänee hakea kuusen oksa edes sisälle, kun meillä on tekokuusi - siis kun vasta aatonaaton iltana sen lapsenlapset taas koristelevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilakuusi - kuten Tyyne tekokuusia nimittää :D Kuusen tuoksua ei kyllä voita joulun aikana mikään. No ehkä hyasintti, mutta meille ei niitä voi tuoda kun on tuo yksi allerginen. Ostin kyllä siitä huolimatta muutaman kuistille.

   Poista
 4. Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.

  VastaaPoista
 5. Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

  Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

  VastaaPoista
 6. Menarik sekali, perlu saya coba ini..
  kebetulan lagi cara tentang hal ini.

  VastaaPoista
 7. Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
  Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
  Penasarankan Game nya Seperti apa???
  Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

  VastaaPoista
 8. artikelnya sangat bagus, terima kasih telah membagi informasi tersebut

  VastaaPoista
 9. Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)