sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joulun aikaan

Tänäkin vuonna meillä järjestettiin ja vietettiin joulu aidan matalimmasta kohdasta. Ja pakko todeta, että näin on kyllä hyvä. Ei mitään supersiivouksia, ei leipomisrumbaa, eikä muutakaan rumbaa. Kuusi laitettiin tupaan viikkoa ennen joulua ja otettiin tänäkin vuonna pois heti tapaninpäivän jälkeen. Miehen allergia selvästi reagoi kuuseen ja tänä vuonna erityisen voimakkaasti. Joulu tulee kyllä ilman piparkakkuja, suursiivousta ja itse tehtyä rosollia.

Laatikot mies osti töistä ja kinkkua meillä ei paistetakaan sen vähäisen menekin vuoksi. Ainoastaan tortut leivoin ja mies teki mangojuustokakun. Hyvin pärjättiin näilläkin. Perinteinen joulun suklaaähky jäi saavuttamatta, löysin kaksi konvehtia eilen illalla sohvapöydältä - tämä on kyllä ennenkuulumatonta.

Lapset ostivat (äidin rahoilla) toisilleen pienet lahjat ja voi sitä valitsemisen ja paketoimisen riemua. Ja kyllähän nuo hyvin tuntuvat tietävän mistä toinen tykkää.

Kivaa joulussa oli se, että se oli tänä vuonna valkoinen. Lumi houkutteli lapsetkin pihalle useasti ja edelleenkin siellä tuntuvat viihtyvän juuri siksi koska on lunta. Minä itse ulkoilin runsaasti joulupäivänä ja tapaninpäivänä - enemmän kuin ikinä koskaan aikaisempina jouluina yhteensä. Usein on joulupäivät menneet yöpuku päällä sohvalla suklaaähkyn merkeissä, mutta nyt ei. Ja siitä olen iloinen.

Joulupukki meillä kävi vielä tänäkin vuonna. Ja koska ollaan nyt löydetty ihan loistopukki, voi olla, että ensi vuonnakin pukki saa meille kutsun.

Joulu sai myös vanhan Alma-kissan virkistymään. Jo pelkkä joulukuusi ja sen alla makailu oli kissalle mieleen. Kuten myös veden juominen kuusen jalasta. Mutta aattoiltana kun availtiin lahjoja, Alma pyöri joukon jatkeena ihan koko ajan. Pakettinarut ja paperit jaksavat edelleenkin kiinnostaa vanhusta.

Joululahjaksi sain tänä vuonnakin yhden Kastehelmi-tuikkukipon kokoelmaani. Lapsilta sain yhteisesti viimeisimmäksi ilmestyneen muumimukin. Ja tänä vuonna sain jopa pitkästä pitkästä aikaa itse tehdyn lahjan eli pannunalusen. Se ja lahjaksi saatu ihana lanka pääsivät saatujen lahjojen ykkössijalle. Tai jaetulle kakkoselle. Ykkössijalaisesta kirjoittelen myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Yksinkertainen joulu on parasta. Meillä on vielä kuusi mutta varistaa neulasia siihen malliin että tällä viikolla lähtee. Ihanan väristä lankaa, mihin tuon raaskiikaan käyttää.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)