lauantai 9. joulukuuta 2017

9. luukku - Joulukuusi

Nyt kävi tämän joulukalenterin kanssa juuri niin kuin vähän pelkäsinkin, että jää luukkuja väliin huonon valmistautumisen vuoksi. Yritän nyt kuitenkin jatkaa tauosta huolimatta.

Taukoon kyllä löytyy selityksiä. Se huono etukäteisvalmistautuminen sekä se, kun kuvia ei voi ottaa illalla. Olin myös tosi väsynyt itsenäisyyspäivän iltana ja sen jälkeen, joten nukkuminen on vienyt hyvin paljon näitä valoisia tunteja, kun kuvia voisi ottaa. Meillä oli myös pieni huolikin muutaman päivän ajan. Alma-kissalla oli pari päivää kumpikin takajalka hyvin kipeä ja kävely oli tosi vaivalloista. Luulin jo hetken, että on halvausoireita, mutta nyt kissa menee taas reipasta vauhtia, joten taitaa olla vain sitä samaa nivelrikkovaivaa nyt kummassakin takajalassa. Valitettavasti. Mutta kipulääke onneksi helpottaa oloa. Minulla vaan on tapana hiukan lamaantua, kun jotain ikävää sattuu ja silloin ei valmistu mitään eikä tapahdu mitään.

Mutta se kalenteriluukun joulukuusi.

Kaksi askarteluaihetta, joista pidän erityisen paljon ovat kierrätysmateriaaleista askarteleminen ja hamahelmet. Hamahelmitöiden tekeminen on hyvin haastavaa minulle, koska sormet ovat tosi kömpelöt ja osittain tunnottomat. Mutta olen ajatellut, että se on hyvää hienomotoriikkaharjoitusta ja kyllä nämä isommatkin työt valmistuvat.

Joulukuusen malli löytyi netistä. Vihreitä helmiä ei puolestaan löytynyt kaupoista, joten tein talvisen lumisen kuusen. Ihan kiva minusta noinkin.4 kommenttia:

 1. Minä käytän minihamahelmillä askarrellessa pinsettejä apuna. Toimii hyvin, sormilla on vähän kömpelöä tehdä, ainakin niitä pieniä, mutta käyttäsin varmaan keskikokoisillakin hamoila. Tiedän tuon valonmäärän tuskan, kun se valo loppuu niin se loppuu ja sitten ei oikeen enää kuvia saa otettua. Mutta kiva, että kalenteri jatkuu, ihastuin tähän blogiin ja seurailen mielellän kalenteria/muitakin postauksia jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon :)

   Minäkin käytän paljon pinsettejä apuna, etenkin silloin kun pitää jotain välejä täytellä tai oikaista vinoon menneitä.

   Tätä valoa ei todellakaan ole pitkään ja sitten kun on pilvinen päivä, ei sitä ole ollenkaan. No, rakeisia ja harmaita kuvia vaan.

   Poista
 2. Kiva kuusi, sopii hyvin sinne valkoisten joulueläimien pöydälle. Väsynyttä on oltu täälläkin, se on tämä sää ja ikuinen ajanpuute.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinne se menikin :)

   Ajanpuutetta sitä on täälläkin vaikken töissä olekaan. Miten tää näin meneekin.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)